Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е бил

...
Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е бил
Коментари Харесай

Председателят на Върховния съд на Украйна е задържан за подкуп от 2,7 милиона долара

Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е бил арестуван за рушвет от 2,7 милиона $, оповестява Националното антикорупционно бюро на Украйна.

„ NABU и SAP разкриха огромна корупция във Върховния съд, а точно скица за приемане на противозаконни облаги от управлението и съдиите на Въоръжените сили на Украйна “, се споделя в изказване на министерството.

Сергей Лещенко, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, прецизира, че Князев е бил арестуван при приемане на рушвет в размер на 2,7 милиона $.

Върховният съд реагира на задържането на Князев:

" Във връзка със протичащото се към шефа на Върховен касационен съд В.С. Князев на 16 май 2023 година ще се организира изключително съвещание на Пленума на Върховен касационен съд. Часът ще бъде разгласен в допълнение ", се споделя във Facebook страницата на съда.

Всеволод Князев е висш арбитър на Украйна от 1 декември 2021 година

През март Висшият антикорупционен съд на Украйна разгласи присъдата, постановена на някогашния арбитър от Кировския областен съд на град Днепър. Тя беше приета за отговорна в изнудване и приемане на рушвет от 30 000 $. Съдията е наказан на 10 години затвор. Няколко дни по-рано, на 28 февруари, от Главната прокуратура оповестиха, че кадрови чиновник на териториалната защита е хванат с рушвет от милион $.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР