Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе задържан

...
Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе задържан
Коментари Харесай

Председателят на украинския Върховен съд е задържан за подкуп в размер на $2.7 млн.

Председателят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев бе арестуван за рушвет в размер на 2.7 милиона $, заяви УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

Арестът бе разгласен през вчерашния ден - деня, когато украинският президент Володимир Зеленски се върна в страната след. Зеленски разгласи, че е получил обещания за още помощ от съдружниците, и увери, че поддръжката за присъединението на Украйна към Европейския съюз се е нараснала.

Борбата с корупцията е едно от главните условия, които Европейски Съюз слага пред Киев.

Националното антикорупционно бюро (НАБО) на Украйна заяви, че дружно със Специализираната антикорупционна прокуратура (САП) са разкрили корупция в огромни размери във Върховния съд (ВС).

" НАБО и САП разкриха огромна корупция във Върховния съд, а точно скица за приемане на непозволени облаги от управлението и съдиите от Водоснабдителна система. В момента се правят неотложни следствени дейности. Подробности по-късно ", написа в изказването, оповестено във " Facebook ".

Източник от правоприлагащите органи удостовери пред УНИАН, че ръководителят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е махленски във взимане на рушвет в размер на 2.7 милиона $.

Князев заема поста от 1 декември 2021 година

" Във връзка със протичащото се " през днешния ден ще се състои изключително съвещание на Пленума на Върховния съд, оповестиха във " Facebook " от най-висшата правосъдна инстанция в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР