Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е предприел коварен

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е предприел коварен
Коментари Харесай

СЕНЗАЦИОННО РАЗКРИТИЕ НА БЛИЦ! Лозан Панов с резервен план за спасяването на милионите на Прокопиев по схемата на вдовицата на Косьо Самоковеца!

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е подхванал подъл подмолен ход, с който ще се опита да опази персоналното имане на приятеля си Иво Прокопиев, което е обект на инспекция от Комисията за определяне на нелегално добито имущество (КОНПИ), научи БЛИЦ. Медията ни научи, че Панов е пуснал искане за мнение по формирано тълкувателно дело, което има за цел да отговори на въпроса - би трябвало ли да е налице висящо обвиняване на обещано лице по наказателно произвеждане, с цел да може КОНПИ да внесе иск за лишаване на лишаване.

Скандалното в тази ситуация е, че писмото е изпратено персонално от Панов, който е заобиколил заместника си Красимир Влахов и го е адресирал до деятели на " Да, България " в правните среди.

Така да вземем за пример писмото е изпратено до управителни фрагменти на партията, която управлява от Христо Иванов и до шепа юристи отпред с Михаил Екимджиев, Българския хелзинкски комитет на Кънев и " Прозрачност без граници ". Въпросните персони гравитират изповядват концепциите на Костов и протестърските организации и постоянно ги стартират точно в медиите на Прокопиев.

Медията ни научи, че писмото на Панов е изпратено броени дни откакто Прокопиев е уведомил КОНПИ за неговите приходи. Което идва да покаже, че дейностите на Панов по никакъв начин не са инцидентни.



Още по-скандалното е, че в питането на Панов се цитира като съображение делото на вдовицата на убития наркобос Косьо Самоковеца - Ангелина Димитрова, с което България е наказана от Европейския съд за това, че имуществото й е иззето. Въпросното дело, обаче се отнася за наказателна, а не за гражданска конфискация, което е фрапантно разминаване със случая на Прокопиев, против който в съответния случай се води не наказателно дело, а такова за лишаване на имущество от КОНПИ.

Именно контрабандните канали на Косьо Самоковеца през митниците донесоха стотици милиони в черната партийна каса на Съюз на демократичните сили по времето на Иван Костов и трансфораха приятелите му в мултимилионери.

КОНПИ продължава инспекцията на законосъобразността на придобиването на " Каолин ".

Това става при обвиняването за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно със скандалния издател на кафяви медии са били тествани и останалите обвинени - някогашните министри Трайчо Трайков, Симеон Дянков и мениджърите в “Булброкърс” Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. При инспекцията на договорката за ЕВН е почнала инспекция на “Алфа финанс холдинг”. Тази компания от своя страна е била притежател на предприятието “Каолин”.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР