Председателят на управляващата партия в Полша, Ярослав Качински, омаловажи инцидента

...
Председателят на управляващата партия в Полша, Ярослав Качински, омаловажи инцидента
Коментари Харесай

Ярослав Качински: Путин и Лукашенко са безпомощни

Председателят на ръководещата партия в Полша, Ярослав Качински, омаловажи случая от преди три дни, при който два беларуски хеликоптера нарушиха полското въздушно пространство, съобщи ПАП.

" Това беше доста къса провокация. И единствено някой извънредно малоумен човек може да се хване на нея, т.е. да изстреля същински ракети по хеликоптерите. Разбира се, (президентът на Русия Владимир) Путин и (президентът на Беларус Александър) Лукашенко биха били щастливи от това ", сподели ръководителят на " Право и правдивост " (ПиС). " Те са безпомощни. Знаят, че сме в НАТО и сме засилили отбраната на границата. Няма да позволим връщане към доктрината от времето на държавното управление на Туск, за отбрана на Полша по линията на Висла ", акцентира ръководителят на ПиС. Той засяга военната теория, която поставяше полската защита по-на запад по продължение на река Висла.

Предвид идните през есента парламентарни избори Туск неотдавна упрекна ръководещата партия, че възнамерява да прекрати демокрацията заради напрежението на източната граница на Полша с Беларус.

Полша построява най-голямата сухопътна войска в Европейски Съюз, акцентира ръководителят на ръководещата партия в Полша. Освен това страната е поела ангажимент да изразходва най-малко 3% от своя Брутният вътрешен продукт за защита и към този момент е подписала огромни контракти с реализатори от Съединени американски щати и Южна Корея.

По-рано полското министерство на защитата заяви, че два беларуски хеликоптера са нарушили въздушното пространство на страната край село Беловежа, напомня БГНЕС. Беларус отхвърли изказванието, като съобщи, че хеликоптерите са били на към 2 км от границата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР