Председателят на Управителния съвет на Съюза на преподавателите по авто-мото

...
Председателят на Управителния съвет на Съюза на преподавателите по авто-мото
Коментари Харесай

Клиповете няма да намалят катастрофите, нито ще увеличат знаците и ще оправят пътищата

Председателят на Управителния съвет на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов не счита, че посредством въвеждането на интерактивни клипове в теоретичните изпити на кандидат-шофьорите ще се понижат злополуките .

Пред News.bg Иванов уточни по-сериозни аргументи за многото произшествия - безобразната организация на придвижването, неналичието на знаци, многото изкуствените неравности, дребното кръгови придвижвания - понижението % на злополуките би било невероятно. " В момента, в който на пазарите има знак за неразрешено прекъсване и всички са спрели след този знак, а служителят на реда дъвче дюнер от другата страна, по какъв начин ще се оправи обстановката на пътя ", ядоса се Йонко Иванов.
 Два клипа по 15 секунди влизат в листовките
Два клипа по 15 секунди влизат в листовките

Нови въпроси за теоретичните изпити за кандидат-шофьорите

Иначе съгласно него подготовката на кандидат-шофьорите със самите интерактивни клипове би трябвало да се усъвършенства и като цяло той утвърждава самодейността . Това е един вид с интерактивните клипове, който от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка практикуват от 2012 година А и са упорствали в последните 5 години да има такива клипове . Те може би е било по-добре да бъдат снимани като видео, с живи коли и в действителна конюнктура, само че и интерактивните такива са една крачка напред, оцени Йонко Иванов. От Съюза оферират в изпитните си материали такива клипове и за другите категории - с изключение на за категория В, и за C и D.

" Това, което успяхме да достигнем е, че тези клипове са общодостъпни (в автоизпит - б.р.). Автомобилна администрация искаше тъкмо противоположното и ние се притеснявахме ужасно доста, че корупционната скица ще проработи още веднъж. Целта е не да затрудняваме хората, а хората да се научат на всички комплицирани обстановки, които се случват по пътя - на уязвим участник като детенце с велосипед, на майка с количка на спирка, прекосяване около детски заведения, учебни заведения, детски градини, ясли. Всяко едно нещо, което е прикрито, се купува, а всяко нещо, което е налично и обяснено хората, те го запаметяват и би трябвало да го съблюдават ", разяснява той.

Според Йонко Иванов ползата, който поражда клиповете, ще накара хората да влязат в образователните зали, а не да наизустяват .

Той счита, че върху всеки един клип от 15 секунди, може да се приказва 15 минути и може да има много обяснителни бележки , стига преподавателят да има желанието и умеенето да хване тънкостите. Целта на клиповете е да се предизвикат умения, познания и привички в кандидат-шофьорите, които да ги разясняват и в обществото.
 Транспортната комисия подхвана пътната сигурност
Транспортната комисия подхвана пътната сигурност

4 плана за промени в Закона за придвижване по пътищата бяха прегледани на първо четене

Според Йонко Иванов сухите въпроси в листовките не може да се отстранен напълно и тъй като Законът за придвижване по пътищата наподобява на Автомагистрала " Хемус " и е скърпен с бели конци. Трябва да се създаде нов Закон за придвижване по пътищата, който да обгръща базовото образование и да се вкара шофирането с компаньон, настоя Иванов.

От Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка се стягат и за митинги от 20 юли , в случай че не се срещнат с министъра на превоза Георги Гвоздейков. Причината - изкуствен интелект ще дава командите по време на практическия изпит на кандидат-шофьорите . Това изобретение се планува да влезе от 1 август, което посредством таблет да дава команда на кандидат-шофьорите по време на практическия изпит, да влизат в неразрешени улици, което може да докара до нарушаване на закона, уточни Иванов. Това ще направи изпита доста тежък и е причина за комплицирани обстановки, от които може да стане тежка злополука , а и ще отвори вратата на корупцията като цялостен портал, обезпокоен е Иванов.
 Кабинетът в акция безспир против войната по пътищата
Кабинетът в акция безспир против войната по пътищата

Денков чака да има забележими резултати след месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР