Председателят на управителния съвет на обществената организация Център за военноправни

...
Председателят на управителния съвет на обществената организация Център за военноправни
Коментари Харесай

Експерт: Путин ще бъде свален от власт, но по мирен сценарий, както стана с Елцин

Председателят на управителния съвет на публичната организация " Център за военноправни проучвания " Александър Мусиенко описа по какъв начин може да приключи за Русия протестът на частната военна компания " Вагнер ", ръководена от Евгений Пригожин.

Както заяви кореспондентът на УНИАН, специалистът приказва за това по време на дискусионния панел " Бунтът на Пригожин и неговото въздействие върху политическата обстановка в Русия и хода на руско-украинската война ". 

Мусиенко означи, че в този момент в обстановки с вътрешнополитически процеси в Русия се получава " пауза ".

" Ще продължи да кипи. И сигурно ще приключи с две неща. Първото нещо е отстраняването на Путин от власт по мек сюжет, както беше с Елцин. И прехвърлянето на властта, най-вероятно, на Шойгу, министърът на защитата. Той ще съобщи пълномощията на него. Или на някой различен. И второто е напускането и свалянето на властта на Путин заради гражданската война и вероятния колапс на Русия ", сподели той.

В същото време, добави специалистът, задачата на тези, които в този момент стоят зад въстанието дружно с Пригожин, е да вървим по първия сюжет, който не устройва изключително Украйна. " Защото ни интересува повече второто. По-разрушителни последствия ", означи Мусиенко.

Говорейки за аргументите за този протест, специалистът по политически въпроси, представител на Украинския институт на бъдещето Игор Попов означи, че това, което се приказва, е по-специално за ползите и проектите на самия Пригожин и някои от неговите полеви командири.

" Това беше опазване и разширение на статута им. Защото те бяха принудени да се слеят с въоръжените сили на Руската федерация, а самият Пригожин щяха да го оставят отпред на тези подразделения ", сподели той.

Експертът означи, че съгласно друга доктрина доста авторитетни хора в Русия, Кремъл, Главното ръководство на съветския Генерален щаб също са имали собствен проект.

" Този ​​план е реформиране на системата за взимане на политически решения в Русия, това намаляване на въздействието на военното управление и военната формация върху политическите решения, това подсилване на всички специфични служби... Това е намаляване на едноличното управление. на страната от Владимир Путин ", означи Попов.

Освен това, съгласно мнението на специалиста, това също е " огромна стъпка към това, което може би ще промени главния сюжет на 2024 година за вътрешната политика на Русия: от преизбиране и опазване на режима до прехода към различен човек ".

" И това в последна сметка ще засегне техния боен проект и директно ще засегне Украйна ", сподели Попов.

Така че, счита той, " в случай че персоналните цели на Пригожин през днешния ден не бъдат реализирани, тогава що се отнася до световния проект и световния протест на елитите, обстановката продължава ". " Може да се развива както в едната, по този начин и в другата посока ", означи специалистът.

Както УНИАН заяви по-рано, на 23 юни ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин се оплака от удара по позициите на неговите наемници: твърди се, че съветските войски се пробват да унищожат вагнеровците. В тази връзка той разгласи " марш на справедливостта " до Москва, с цел да спре съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Наемниците поеха контрола над Ростов на Дон, след което се реалокираха в столицата на Русия. На 200 километра от Москва Пригожин ненадейно обърна колоната след договаряния със самопровъзгласилия се президент на Беларус Александър Лукашенко.

Според CNN съветските разследващи служби или военното управление може да са знаели за подготовката на протеста на Пригожин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР