Девет са арестуваните в Бургас при спецакция на полицията срещу

...
Девет са арестуваните в Бургас при спецакция на полицията срещу
Коментари Харесай

9 арестувани в Бургас за купуване на гласове

Девет са задържаните в Бургас при спецакция на полицията против купения избор, формирани са седем досъдебни производства.

Това стана ясно на брифинг, в който данни изнесоха районният прокурор на Бургас Мария Маркова и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Емил Павлов.

От ранни зори спецполицаи ревизираха адреси в бургаския квартал " Горно Езерово ". 

25 са сигналите до този миг, касаещи идните парламентарни избори, те са главно за кварталите с ромско население, заяви комисар Павлов. И добави, че става дума за сигнали, че се изготвят описи с имена на лица, които да гласоподават за избрани претенденти.

Операцията продължава  и все още, допустимо е да има още арестувани, посочи комисар Павлов.

Опрощаване на отговорности е най-честата скица за пазаруване на гласове, само че върви и директната продажба, като за един глас се оферират сред 50 и 100 лева, сподели още шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас.

Прокурор Маркова посочи, че  предстои разбор на събраните доказателства и следващи процесуално-следствени дейности.

При съществуване на доказателства ще бъдат предявени и обвинявания, посочи Маркова. Към събраните до този момент веществени доказателства са описи с имена на хора, за които има данни, че навръх тях ще им бъдат предлагани финансови възнагражедния за гласоподаване за съответни партии или претенденти.
ТЕМА преди 14 часа 7260 преди 16 часа 5366 преди 2 дни 4500
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР