Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се включи в онлайн дискусия за последствията от пандемията с COVID-19 на Парламентарния форум по разузнаване и сигурност

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в онлайн полемика за следствията от пандемията с Ковид-19, проведена от Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност на конгресмена Робърт Питинджър.

По време на полемиката бяха прегледани следствията от рецесията за промишлеността, стопанската система и здравните системи в евро-атлантическото пространство.

Ерик Харган, зам.-министър на опазването на здравето на Съединени американски щати означи, че актуалната пандемия е посочила, че откритото шерване на точна и неподвеждаща информация в интернационален проект е основно за навременния и съгласуван световен отговор.



Сър Дейвид Амес, член на Народното събрание на Англия показа опита на страната си. Той загатна, че над два милиона към този момент са тествани за Ковид-19, като задачата е да се доближи до 200 000 осъществени теста дневно до края на месец май.

Фолкмар Клайн от немския Бундестаг показа, че триумфът на Германия се дължи на три целта в дейностите им: равнене на кривата на заболеваемост, укрепване на здравната система и поддръжка за стопанската система, като означи, че промишлеността и занаятчийството не са спирали своето произвеждане по разписание на изпълнителната власт.

Д-р Стив Бенет, шеф за световни държавни практики към компанията за изкуствен интелект SAS, изрече подозрение по отношение на метода към следене на контактните лица на инфектираните и акцентира, че следенето посредством мобилен телефон не е благонадежден инструмент за задачите на актуалната обстановка.

Скот Атлас, старши откривател към Института Хувър на Станфордския университет обясни, че цялостното слагане под карантина на цялото население е имало логичност в първите стадии на пандемията, когато към момента не сме разполагали с задоволително информация за най-рисковите групи, само че при наличната информация е безпричинно.

Той предлага основаването на стаден имунитет посредством разхлабване на ограниченията за групите с невисок риск от сериозна заболеваемост.

Авик Рой, ръководител на Фондацията за проучвания за равни благоприятни условия, съобщи, че обичайният метод при сходна пандемична обстановка изисква осъществяването на три стъпки, преди да се отвори стопанската система: увеличение на обсега на тестуването, възстановяване на лекуването на заболелите (създаване на ваксина) и основаване на имунитет. В тази обстановка и при най-хубавия процес на събитията изминаването на тези три стъпки би лишило от 12 до 18 месеца, а това е време, с което не разполагаме преди да бъдат нанесени огромни вреди на националните и световната стопанска система.

Организатор на срещата бе конгресменът Робърт Питинджър, създател и ръководител на Парламентарния конгрес по разузнаване и сигурност. В полемиката бяха дадени отговори на два въпроса, сложени от Цветанов по отношение на зависимостта на евро-атлантическото пространство от вериги на доставки от Китай, както и надеждното партньорство на Световната здравна организация с азиатската страна. Панелистите счетоха за значимо в бъдеще да се намерят способи за понижаване на тази взаимозависимост, без да се заплашват позитивите от глобализацията и комерсиалното съдействие с Китай. Усещането в същото време е, че надеждността на партньорството на Китай в границите на СЗО е под подозрение.

Повече информация за ЕАЦС може да откриете на easecurity.org


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР