Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Апостол

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Апостол
Коментари Харесай

Пътни шефове на спешна проверка в отсечката на смъртта край Микре

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Апостол Минчев, шефът на Областно пътно ръководство - Ловеч, инж. Георги Грозданов и представители на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, инспектираха сектора от основния път София-Варна в региона на ловешкото село Микре, осведомят от пътната организация.

 Вече петима са починалите след злополуката на основния път София - Варна, край село Микре Виж още

Причина за незабавната инспекция на така наречен " Отсечка на гибелта " е следващата тежка злополука, при която през вчерашния ден починаха петима мъже, а един се бори за живот в плевенската болница. За последните 4 години в този сектор са станали 115 произшествия с 18 починали и 32-ма тежко ранени. С вчерашните жертви, броят на хората, изгубили живота си там е 23-ма.

От АПИ показват, че във връзка зачестилите пътни произшествия е решено в къс период да бъде направена ревизия на трасето от специалисти по пътна сигурност , в която ще вземат участие и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Участъкът от първокласния път е в положително експлоатационно положение. В момента се обновява хоризонталната маркировка. Целогодишно правата е с интензивно придвижване и приблизително на денонощие по нея минават към 7000 моторни транспортни средства. Скоростта на придвижване е до 90 км/ч. Като мярка за ограничение на пътните произшествия била разисквана опцията МВР-Ловеч да изиска спомагателни механически средства за надзор на скоростта - спомагателни мобилни и стационарни камери в сектора.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат със съобразена скорост, деликатно, рационално и да не подхващат рисково изпреварване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР