Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук призова днес хърватския Събор

...
Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук призова днес хърватския Събор
Коментари Харесай

Украйна призова Хърватия да обяви Русия за терористична държава

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук прикани през днешния ден хърватския Събор да одобри декларация, осъждаща Русия за спонсориран от страната тероризъм и да разгласи съветските военни закононарушения за геноцид против украинския народ, заяви Хина.

В обръщението си към хърватските депутати ръководителят на Върховната рада прикани Хърватия да последва образеца на балтийските страни и Полша и да забрани влизането на съветски жители, както и да спомогне за основаването на интернационален арбитражен съд за военни закононарушения, осъществени от Руската федерация в Украйна.

Русия се трансформира в световна опасност за сигурността, стабилността и просперитета на Европа и целия свят, сподели Стефанчук, като прикани хърватския парламент да одобри декларация, осъждаща Русия за спонсориран от страната тероризъм.

Бих желал Съборът да стане първият парламент на страна членка на Съвета на Европа, който ще одобри решението, признато от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа на 13 октомври, сподели той.

Русия прави всеобщи военни закононарушения в Украйна, уточни още Стефанчук, като прикани Събора да разгласи тези военни закононарушения за геноцид против украинския народ.

Киев приканва Европа и останалия свят да наложат по-сурови наказания на Русия поради експанзията ѝ против Украйна, а Стефанчук повтори апела към Хърватия.

Призоваваме Хърватия да последва образеца на Естония, Латвия, Литва и Полша, които отхвърлиха влизане на съветски жители с визи за Шенгенското пространство за задачите на бизнеса, туризма или културата, тъй като считат това за въпрос на националната сигурност, сподели той.

Председателят на украинския парламент също по този начин прикани Хърватия да продължи сполучливото лекуване на украински бойци в своите здравни институции, както и програмата, съгласно която украински деца прекарват ваканциите си в Хърватия.

Обръщайки се към хърватския парламент ден откакто Загреб беше хазаин на Първата парламентарна среща на върха на Кримската платформа, Стефанчук благодари на Хърватия за отличната организация на събитието и гостоприемството, отбелязвайки, че това е самоуверено и отговорно решение, взето от най-близки и правилни другари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР