Председателят на търговско-промишлената палата на Анталия Давут Четин заяви, че

...
Председателят на търговско-промишлената палата на Анталия Давут Четин заяви, че
Коментари Харесай

Конфликтът Русия-Украйна притеснява туризма в Анталия

Председателят на търговско-промишлената палата на Анталия Давут Четин съобщи, че спорът сред Русия и Украйна се обрисува да сътвори съществени проблеми през новия туристически сезон на Анталия. Ако рецесията продължи, може да чакаме да загубим минимум един милион туристи през сезона. Ето за какво изключително значима е позицията на Турция. Конфликтът сред Русия и Украйна може да аргументи доста по-големи загуби, в сравнение с пандемията от КОВИД-19. Дано не се случи най-лошото, сподели Четин пред публицисти.

Анталия е най-предпочитаната от жителите на Русия и Украйна дестинация за туризъм и почивки. Те съставляват към половината от туристическия контингент в региона. Годишно към четири милиона туристи от Русия почиват в Анталия, а от Украйна - към един млн. туристи годишно.

Давут Четин в същото време уточни, че се следи раздвижване в туризма след разхлабването на ограниченията против КОВИД-19, преди всичко от страна на Англия.

Англия е измежду главните ни пазари и се обрисува да нямаме терзания по отношение на резервациите за новия сезон от тази страна. С европейските страни имаме някои терзания, заради отрицателния имидж на Турция, обвързван с промените. Чрез Агенцията за поощряване и развиване на Турция се организира дейна работа за смяна на този имидж, уточни турският представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР