Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със заместник-председателят

...
Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със заместник-председателят
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, дружно със заместник-председателят Бойко Димитров и ръководителят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев внасят отчет, с който предлагат общинският консултант Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции все още. 

Петров е член на Комисията по превоз и пътна сигурност, Комисията за децата, младежта и спорта, Комисията по архитектура, член е на Съвета за ръководство на Специализирания общински приватизационен фонд, както и на Областния съвет за развиване на Област София.

По закон всеки общински консултант би трябвало да взе участие в най-малко една непрекъсната комисия на локалния парламент, по тази причина се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество.

" Цялата група на " Продължаваме промяната - Демократична България и Спаси София "  веднага след случая настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев към този момент няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за дейностите си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласоподаваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме определени да оправдаваме упованията на жителите, а не да ги разрушавам. ", разяснява шефът на градския парламент.

Предложението ще бъде гласувано на идното съвещание на съвета на 25-и април.

На 8 април съветници в СОС от комисията по превоз желаеха оставката на Благовест Георгиев, откакто два дни по-рано той беше участник в злополука и се опита да избяга от местопроизшествието.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР