Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира мерки за

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира мерки за
Коментари Харесай

Председателят на СОС затяга контрола над „Топлофикация“, „Софийски имоти“ и ЦГМ

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира ограничения за повишение на контрола в ръководството на трите основни общински сдружения – „ Топлофикация София “ ЕАД, „ Център за градска подвижност “ ЕАД и „ Софийски парцели “ ЕАД. С промени в уставите се вкарва така наречен „ взаимно посланичество “. Това значи, че всички документи ще се подписват освен от изпълнителните им шефове, само че и от ръководителите на директорските бордове.

Докладите ще бъдат прегледани на първото за 2022 година съвещание на СОС на 13 януари. Съвносители на Георгиев са Николай Стойнев, ръководител на Постоянната комисия по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна, Стефан Марков, ръководител на Постоянната комисия по финанси и бюджет и Карлос Контрера, ръководител на Постоянната комисия по превоз и градска подвижност.
СОС одобри доклад и утвърди проекта за 2022 на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “
През отминаващата година, за втори следващ сезон екипът на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ организира де...
Прочети повече
„ Целта на смяната е повишение на доверието към трите общински сдружения, към които поради значимостта им най-често е ориентиран общественият интерес. Те се нуждаят от мощна социална поддръжка в осъществяване на дейностите си в полза на столичани “, споделя Георгиев. Желанието ни е жителите на София да са уверени, че ние като принципал сме положили грижа като сме повишили условията за положителното ръководство на „ Топлофикация София “ ЕАД, „ Софийски парцели “ ЕАД и ЦГМ, прибавя той. 

В претекстовете си вносителите показват, че посредством взаимното посланичество ще се минимизират всички евентуални опасности пред сдруженията, присъщи на независимото посланичество. Постига се самобитна форма на „ настоящ “ надзор. Съвместното посланичество е потвърдено добра корпоративна процедура в огромните компании в целия свят и по тази причина ще се приложи и в общински сдружения. Чрез него ръководителите взаимно се управляват, което от една страна защищава сдруженията от рискови и прибързани дейности, а от друга - лимитира заплахата от предприемане на дейности в тяхна щета, считат вносителите.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР