Председателят на сръбската Демократична партия (ДС) Зоран Лутовац заяви днес,

...
Председателят на сръбската Демократична партия (ДС) Зоран Лутовац заяви днес,
Коментари Харесай

Сръбски политик: Вучич говори едно пред ЕС и съвсем друго на своите избиратели

Председателят на сръбската Демократична партия (ДС) Зоран Лутовац съобщи през днешния ден, че Александър Вучич и неговите достоверни гласоподаватели в никакъв случай не са проявявали възторг за присъединение към Европейския съюз (ЕС).

Лутовач сподели пред организация Бета, че ентусиазмът за европейска интеграция е намалял измежду някои проевропейски жители, които не схващат и не одобряват държанието на Брюксел по отношение на жителите на Сърбия.

" А точно, те не могат да схванат това, че Брюксел поддържа недемократичното ръководство на сръбския президент Александър Вучич и даже си затваря очите за криминализирането на цялото общество под негов надзор ", разяснява ръководителят на Държавна сигурност.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през вчерашния ден, че ентусиазмът за присъединение към Европейски Съюз е намалял в страните от Западните Балкани, " заради което те търсят други способи, механизми и средства за прогрес ".

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли изрази угриженост по отношение на изказването на Вучич, като съобщи, че страните от Западните Балкани чакат десетилетия за смяна, която не идва.

Коментирайки изказването на президента на Сърбия, Лутовац сподели, че Вучич е пристигнал на власт с антиевропейска история, " която той е трансформирал в реториката незабавно след изборите през 2012 година, с цел да завоюва поддръжката на Запада ".

„ Той промени реториката в формалната връзка с Европейски Съюз, само че не и същността на своята политика. Той говореше едно на Брюксел, а напълно друго на своите гласоподаватели “, акцентира Лутовац.
 Вучич още веднъж даде обещание да изпревари България в околните месеци Вучич още веднъж даде обещание " да изпревари " България в околните месеци
Сръбският президент Александър Вучич още веднъж разгласи, че доста скоро страната му " ще изпревари България по междинна заплата ". Подобни прекомерно...

Според него, когато Вучич се обръща към европейските представители, „ той акцентира уговорката си към европейския път “, само че когато се обръща към своите гласоподаватели, „ той има антиевропейска изразителност и демонстрира открита обвързаност към Китай и Русия “.

„ Това, което се излъчва в медиите, е под негов надзор и се отразява в усилването на отрицателното отношение към Европейски Съюз и увеличението на позитивното отношение към Китай и Русия “, уточни ръководителят на Държавна сигурност.

Той добави, че с посланието за спада на ентусиазма за присъединение към Европейски Съюз, което, той в действителност търси поддръжка за напредъка в европейската интеграция, без да реализира европейските стандарти.

„ В същото време той трансферира виновността за цялостния застой в интеграцията на самия  Европейски съюз, игнорирайки основни предупредителни послания, идващи от Брюксел, като да вземем за пример, че Сърбия би трябвало съществено да се ангажира с върховенството на закона, свободата на медиите, битката с корупцията и проведената престъпност и да промени реториката и метода към интеграцията в Европейски Съюз ", съобщи Лутовац.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР