Председателят на социалната комисия в парламента Георги Гьоков изрази позицията

...
Председателят на социалната комисия в парламента Георги Гьоков изрази позицията
Коментари Харесай

БСП подкрепи жестовия език

Председателят на обществената комисия в Народното събрание Георги Гьоков изрази позицията на левицата в поддръжка на Закона за българския жестов език.

По думите му всичко там е в поддръжка и в интерес на хората с това увреждане. „ От Българска социалистическа партия работим по подобен законопроект повече от 10 години. Имаме главен принос при приемането му. Провели сме стотици срещи с десетките организации, които са на хората с повреден слух и диалект “, добави Гьоков от парламентарната естрада.

Една от верните съгласно него стъпки във връзка с предлаганите в този момент промени е прецизирането на съответни разпореждания, които са свързани с даването, отчитането и контрола върху преводаческите услуги. Социалистът посочи и други значими моменти като решаването на въпроса с неналичието на преводачи.

„ От името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ декларирам, че ще подкрепим законопроекта на първо гласоподаване. Основната ни цел е жестовия превод като обществена услуга да доближава по-лесно и по-ефективно до хората, които се нуждаят от него “, сподели в умозаключение Георги Гьоков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР