Председателят на СК на БФС - Виктор Касай, коментира съдийските

...
Председателят на СК на БФС - Виктор Касай, коментира съдийските
Коментари Харесай

Касай шокира с изказване - отказа да защити българските клубове, такъв бил животът

Председателят на Семеен кодекс на БФС - Виктор Касай, разяснява съдийските тесли против българските тимове в Европа. Касай отхвърли да отбрани родните клубове, макар че Левски, ЦСКА и Лудогорец бяха съществено ощетени.

Той е на мнение, че е имало противоречиви обстановки и, че реферите в дадени моменти са подкрепили нашите тимове, а в други - са ги ощетили.

Грешките на съдиите, които удариха по българските клубове, Касай разяснява по следния метод: "Имаше противоречиви моменти, само че подобен е животът, подобен е спортът. Никой не е застрахован от сходни обстановки. "

"Ако би трябвало да бъде почтен, аз не чета рецензиите и мненията за съдийството на европейските мачове. Имам контракт с БФС и давам отговор единствено за българските съдии. Единствено мога да разясня тяхното показване.

Гледах доста мачове на българските тимове в евротурнирите, имаше противоречиви обстановки. Някои обстановки бяха отсъждани в интерес на българските клубове, други пък в ущърб.

Това демонстрира, че даже на европейско равнище съдиите не са застраховани от неточности. Затова, когато българските рефери бъркат, би трябвало да помислим и върху това нещо.

Тук желая да загатна какъв брой съм щастлив, че системта ВАР работи в efbet Лига и тя подкрепя българските рефери. И, несъмнено, отново желая да кажа - имаше противоречиви моменти, само че подобен е животът, подобен е спортът. Никой не е застрахован от сходни обстановки.

Разбрах за проблема с Левски и жалбата до УЕФА. За страдание не съм правист и не знам какви тъкмо процедури са се случили в УЕФА, само че обстановки като тези ни служат за урок и ние ги демонстрираме на българските съдии, с цел да могат да реагират вярно в сходни обстановки.

Много съм щастлив, че към този момент толкоз време обсъждаме европейските мачове, а не българските, тъй като това значи, че всички вие ще щастливи с българското съдийство ", съобщи Касай.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР