Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева получи почетно

...
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева получи почетно
Коментари Харесай

Янка Такева получи почетно отличие от Варна

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева получи почетно отличие с лента от кмета на Варна Иван Портних. Наградата бе връчена по предложение на Съюза на работодателите в системата на националната култура във Варна, Сдружението на шефовете в междинното обучение, Съюза на българските учители - Варна и Асоциация „ Да съхраним дамата “.



Сред посочените претекстове за оценката са заслугите на Янка Такева при одобряването на политиките на Синдиката на българските учители за отбрана на правата и ползите на българските учители, провеждането на разнообразни национални състезания, за виновните й позиции, които заема в интернационалните и държавни организации, както и във връзка 75-годишния й празник. Тържеството през днешния ден в Община Варна бе проведено от дирекция " Образование и юношески действия ".



" Връчвам това отличие с признателност за положителното съдействие през годините със Синдиката на българските учители. Доказателство за това са подписаните групови трудови контракти сред Община Варна и обществените сътрудници в отбрана на ползите на всички заети в общинското обучение. Подновихме този наш ангажимент за 2023 година преди броени дни, тъй като съм уверен, че нашите учители заслужават най-хубавото. Благодаря на госпожа Янка Такева за ползотворното партньорство, за поддръжката на общинската политика във Варна в бранш " Образование ", за поддръжката на младите учители, както и за едно отлично спортно събитие, Международната учителска спартакиада, която тимът на СБУ -Варна печели към този момент 15 години ", съобщи кметът Иван Портних.



„ Варна постоянно е задавала новите модели в развиването на образованието, изключително в днешното време на дигитализацията. Когато става въпрос за Варна, всеки цитира поредност от учебни заведения и детски градини, които заемат влиятелно място в политиките за повишението на качеството на учебно- възпитателния развой “, сподели Янка Такева.



Такева добави, че образованието би трябвало постоянно да бъде приоритет, по тази причина е провела диалози със служебния министър на финансите за обезпечаване на 400 млн. лева за нарастване на средствата за работни заплати в областта на междинното обучение, т.е. за учителите от детската градина до 12 клас.

" Увеличението ще влезе в действие от началото на 2023 година, без значение по кое време се одобри бюджета на страната ", изясни Такева. Тя благодари на кмета и сътрудниците си за премията и за признанието на своя труд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР