Председателят на синдикат Образование към КТ Подкрепа д-р Юлиян Петров

...
Председателят на синдикат Образование към КТ Подкрепа д-р Юлиян Петров
Коментари Харесай

Мерките в училищата - какво мислят синдикатите и родителите за зелените сертификати?

Председателят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " доктор Юлиян Петров разяснява в " Денят стартира " решението за учебните заведения да не бъде въвеждан зелен документ като рационално, тъй като другояче просветителната система би останала без преподаватели и би се стигнало до рецесия.

Петров се спря и на предлагането на министър Денков, което касаеше преподавателите, които не желаят да се имунизират, да имат опция да преподават онлайн, като сподели, че сходна организация няма по какъв начин да бъде основана. Трудно би била основана и организация, при която учениците да бъдат проверявани на влизане в учебно заведение.

В студиото на " Денят стартира " Яна Алексиева от Асоциация " Родители " съобщи, че мненията на родителите са разнопосочни. По думите й може би вземането на актуалните ограничения е може би закъсняло, поради повишаването на инфектираните. Истината е, че в този момент още веднъж ограниченията са ориентирани, вместо към възрастните, към децата, които са на първа линия и още веднъж пред тях стои заплахата да бъдат затворени освен това за втора година.

Според нея зелените документи са добър вид, само че би трябвало да има пролонгация, с цел да могат хората да се приготвят.

" Тестовете са една друга огромна болна тематика ", добави тя и изясни, че има потребност от добра връзка сред управляващите и родителите, а също и от неинвазивни проби, за които от дълго време се претендира. Тези проби би трябвало да бъдат безвъзмездни и налични.

Яна Алексиева изрази вяра присъственото образование да не бъде прекъснато. " Училищата вършат всичко допустимо, с цел да съблюдават ограниченията. Но учебното заведение, както всичко друго, има потребност от поддръжка ", добави тя.

По тематиката дали е удачно предлагането в учебно заведение да бъдат допускани единствено деца на имунизирани родители, тя беше безапелационна, че за сходно предложение би трябвало да бъде извършено допитване. " Изключително значимо е всички да се имунизираме, всички да сме виновни към децата си, само че до момента в който се откри правилният път децата губят и познания, и обществени умения и не е редно те да заплащат сходна цена ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР