Председателят на СЕМ София Владимирова подписа с председателя на ЦИК

...
Председателят на СЕМ София Владимирова подписа с председателя на ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за мониторинг на предизборната кампания

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова подписа с ръководителя на ЦИК Стефка Стоева съглашение, което дефинира правилото и параметрите на профилирания мониторинг, който регулаторният орган ще реализира върху активността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната акция.

"Макар на пръв взор това да е наше обвързване по закон, Съвет за електронни медии, а и ЦИК, не гледа на него като на фиктивен ангажимент. Тук поддържането на най-високи професионални стандарти е единственият метод да се подсигурява и да се даде противоотрова против дезинформацията, против подправените вести, които, несъмнено, предстоящо по време на предизборна акция са най-вече и с най-дълготраен резултат ", сподели Владимирова.

Председателят на ЦИК Стефка Стоева моли към партиите, инициативните комитети и самостоятелните претенденти да водят акция, съобразена със закона. "Подписването на това съглашение, съгласно мен, не е единствено осъществяване на условието на закона. Целта е да упражняваме надзор върху предизборната акция. Участниците в нея да бъдат сложени в равноправно състояние и техните послания да се отразяват обективно и правилно ", изясни шефката на изборния орган.

Три компании са подали предложения за обезпечаването на машинното гласоподаване на евроизборите на 26 май у нас, разгласи представителят на ЦИК Александър Андреев. До 26 април ще стане ясно коя компания ще извърши публичната поръчка за доставянето на 3 хиляди машини за евровота
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР