Председателят на Селскостопанската академия проф. д.н инж. Мартин Банов и

...
Председателят на Селскостопанската академия проф. д.н инж. Мартин Банов и
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста обвинените за схемата с фотоволтаиците

Председателят на Селскостопанската академия проф. д.н инж. Мартин Банов и зам.-директорката на института " Пушкаров " Венета Кръстева, упрекнати за разкритата скица за създаване на фотоволтаици върху аграрни земи, излизат от ареста. Това стана известно на брифинг, в който вземат участие ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, заместник-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов, съобщи кореспондент на.

Днес бяха прегледани ограниченията на двамата упрекнати. Съдът е приел, че има обосновано съмнение за незаконен сговор, само че заради здравословното им положение са им наложени ограничения парични гаранции от 30 000 и 40 000 лв., разгласи зам.-градският прокурор на София Христо Кръстев

Делото продължава, като се проверява взимане на подкупи от чиновници от Института по почвознание – че против подкупи те са организирали замяна на почвените проби и по този начин е оформяна документи с погрешно наличие, че земята е от ниска категория - неплодородна и не става за земеделска активност, добави Кръстев.

По делото са събрани доказателства със специфични разследващи средства. Делото продължава в тенденция искане и приемане на подкупи и общи длъжностни закононарушения, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР