Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили инспектира

...
Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили инспектира
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че вкарват военна помощ през таен обект близо до Украйна

Председателят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили инспектира в петък обект, чиято локализация се пази в строга загадка от съображения за сигурност и откъдето се товари военната помощ, която двайсетина западни страни дадоха обещание на Украйна, съобщи Франс прес.

Мили бе придружаван от няколко публицисти на обекта, чието местонахождение бе дефинирано от сътрудник на Франс прес, като " покрай границата с Украйна ". Обектът се ръководи от 22 страни, координирани от Съединени американски щати. На пистата на обекта самолети С-17 на американските военновъздушни сили доставят военната техника. После тя незабавно се товари на транспортни средства с безпристрастен тип и се изпраща по суша за Украйна, описват военните. Понякога полетите, с които се докарва техниката, могат да са по 18 дневно.

Освен Съединени американски щати, които деблокираха над 1 милиарда $ за военна помощ за Украйна през изтеклата година, доста европейски страни доставят на Киев противотанкови гранатомети, само че и противовъздушни ракети, блиндирана техника, гориво, боеприпаси, автомати и други, които ще разрешат на украинската войска да оказва опозиция.

" Към края на февруари Съединени американски щати към този момент са доставили две трети от обещаните оръжия на Украйна, която е ги е употребила по сполучлив метод, с цел да забави напредването на съветските сили ", споделя представител на Пентагона.

Съединени американски щати също така изпратиха и хиляди спомагателни военни по източния фланг на НАТО. Те са по-специално ситуирани в Полша, където военачалник Мили посети военните от 82-а американска военнодесантна дивизия в подготвителната база в югоизточната част на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР