Председателят на съвета на директорите на Сердика спортни имоти Людмил

...
Председателят на съвета на директорите на Сердика спортни имоти Людмил
Коментари Харесай

Ще има ново дружество между ЦСКА и "Сердика спортни имоти"

Председателят на съвета на шефовете на " Сердика спортни парцели " Людмил Лазаров приказва пред медиите след срещата с и министъра на спорта Радостин Василев. Лазаров разяснява, че чака да бъде основано ново сдружение сред страната и футболния клуб, с цел да може да се строи на мястото на стадион " Българска войска ".
" Проблемът не е Подробен устройствен план на " Борисовата градина ". Министърът се ангажира с този развой. Мисля, че ще осъществяваме плана с измененнието на проекта за устройство на " Борисовата градина ". Вторият проблем е с Панчарево, защото това се води земеделска земя. Трябва да променим статута, само че ние поехме ангажимент, че тези проблеми ще бъдат изчистени ".
" Започваме да вадим документи, строителни бумаги. Постигнахме договореност при основаване на смесеното сдружение ЦСКА да бъде освободен от всевъзможни разноски от момента, в който стадионът е в новото сдружение. В момента, в който то бе учредено бе решено ЦСКА да не заплаща наем. Това е решение на Министерски съвет - за основаване на взаимно сдружение. То ще е с 50 % присъединяване на страната посредством " Сердика спортни парцели " и 50% с ЦСКА ".
" Подготвени са проектоустав на новото сдружение, съглашението за преустановяване на старите взаимоотношения. С решение на Министерския съвет ще арпортираме " Българска войска " и комплекса в Панчарево на нов смесено сдружение сред ЦСКА и " Сердика спортни парцели ". Влизайки в това сдружение ЦСКА ще е освободен от наем, а ние започваме събирането на всички документи ".
" В новото сдружение ще има капитал. Тези средства ще поемат първичните разноски на сдружението. Наемът, който се дължи не може да бъде банален. Те ще ни показват документи за направените усъвършенствания и ние ще ги приемем за сметка на наема. Тези усъвършенствания са направени. Те ще се отчетат с първоначални документи. Те показват ли се ще бъдат признати, като усъвършенствания. Останалата част от наема ще бъде изплатен ".
" Вече сме създали сериозна крачка напред и отиваме към градеж на ново оборудване. Строителството се прави с процедура по желание на строител. След като има 50% държавно присъединяване в дружествтото то минава по каналния ред. Ще има социална поръчка, ще се избере строител и ще се стартира работа ".
" Държавата влиза с апорт в новото сдружение, а ЦСКА с парична вноска 23 милиона лв.. Останалите средства се набират посредством вложители. Издаде ли се строително позволение - няма връщане обратно. Нашата концепция е да се стартира напълно ново строителство, само че това зависи от Стоична община и Подробен устройствен план на " Борисовата градина ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР