Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин е възложил на

...
Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин е възложил на
Коментари Харесай

Руската Дума започва проверка по публикации за доставки на гориво на Украйна от българската рафинерия на Лукойл

Председателят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин е упълномощил на Комитета по сигурност и битка с корупцията към съветския парламенти, както и на Комитета по енергетика да проучат информацията за доставки на гориво, създадено от рафинерията на компанията в България към въоръжените сили на Украйна, заяви „ Комерсант “.

Поводът е поредна обява по тематиката, този път във в. " Московский комсомолец ". Изданието се базира на свои източници, само че и на обявата в „ Ди Велт “, в която беше представен тогавашния министър председател на България Кирил Петков, както и вицепремиерът му Асен Василев с съответни образци за решаваща помощ, оказвана на Украйна от България в първит месеци на войната. Сред тях беше упоменат и експорт на дизел от бургаската рафинерия за Украйна.

„ Гръмният международен скандал към тайните доставки на оръжия и горива от България за Украйна, почнал след обява във вестник Die Welt, продължава да набира скорост. “, написа . „ Оказва се, че горивото за украинските танкове идва от българския цех на Лукойл посредством верига от посреднически компании. Руският нефт, който компанията е изнасяля за рафинерията си в Бургас е покривал до 40% от потребностите на украинските войски, настъпващи към Изюм и Херсон. “, продължава обявата. След което се отбелязва, че съгласно източници на изданието „ в близко бъдеще се възнамеряват морски доставки на съветски нефт за Румъния, където Лукойл оперира друга рафинерия. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР