Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на партията

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на партията
Коментари Харесай

АБВ сезира прокуратурата за злоупотреби в Социално подпомагане

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков, регионалният ръководител на партията в Търговище и член на ИБ Йорданка Георгиева и общински съветници на Политическа партия АБВ в Попово сезираха прокуратурата по отношение на сигнали за злоупотреби на шефа на „ Социално подпомагане” в Попово Димитър Кънев Димитров, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ. Сигналът е поради съществени подозрения за придобиване на нерегламентирани приходи и корист със служебно състояние от страна на Димитров, който е и член на ГЕРБ.

„ Внесеният сигнал съдържа информация за подозрения за това, че шефът на дирекция „ Социално подпомагане”, обслужваща общините Попово и Опака, общински консултант от Политическа партия ГЕРБ, ръководител на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет – Попово, употребява управителната си позиция в структурата, която работи със обществено слаби жители, с цел да придобива парцели по подозрителен метод и да ги препродава след това” – изясни Йорданка Георгиева.
Димитър Кънев Димитров работил като нерегламентирана организация за недвижими парцели, като през последните 10 години е придобил и по-късно продал близо 20 парцела. Важен подробност е, че шефът на дирекция „ Социално подпомагане” за Попово и Опака изкупувал жилища на обществено слаби жители, а по-късно ги продавал, като се възползвал от служебното си състояние.
„ Сезираме прокуратурата и чакаме тя да си свърши работата. Но ние в АБВ повдигаме въпроса и за морала в политиката. Политически морално ли е член на ГЕРБ, общински консултант от ГЕРБ и началник на публично значима териториална конструкция, обслужваща обществено слаби българи, да показва безспорна безотговорност и институционална и политическа протекция, както и забележително богатство “, разяснява Йорданка Георгиева.
Сигналът е изпратен и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне към МТСП, както и до Областния шеф на Област Търговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР