Председателят на победилата на изборите партия ГЕРБ отново протегна ръка

...
Председателят на победилата на изборите партия ГЕРБ отново протегна ръка
Коментари Харесай

Борисов с протегната ръка: Без редовен кабинет няма да гласуваме бюджета

Председателят на победилата на изборите партия ГЕРБ още веднъж протегна ръка за съставяна на постоянен кабинет на съперниците си - обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". Но и сложи категорично изискване - партията му няма да гласоподава за постоянен бюджет за 2023 година, в случай че не бъде формиран постоянен кабинет.

" На дебелоглав няма да се одобряват нито бюджет, нито промени, нито държавно управление. На назад - при държавно управление, ще има и бюджет и промени. "

Първият коментар на водача спечелилите в изборите ГЕРБ/СДС Бойко Борисов пристигна едвам през днешния ден, сряда, макар че към този момент се очакваше да е на следващия ден - четвъртък, след крайния период за издание на резултатите от ЦИК. Вчера обаче от Политическа партия нарушиха мълчанието, което може би и провокира Борисов да наруши също своето - въпреки и отчасти, защото направи по-скоро изказване и не искаше да дава отговор на въпроси.

" Целта на едни избори е да се излъчи държавно управление - веднъж бива, повторно бива, трети път, както споделя народа - стомната... единственото, което би трябвало да направи това Народно заседание, е да излъчи държавно управление, каквато и да е цената за партиите. Иначе нови избори значи още от същото и риск за парламентарната народна власт ", съобщи водачът на ГЕРБ. Той се обърна с апел към " водачите на партиите " да престанат да чертаят разграничителни линии, макар че самичък начерта такава поставяйки изискването за бюджета.

Уточни на въпрос на News.bg обаче главния акцент и вест, излязла от изявлението му - че ГЕРБ няма да поддържат плана за постоянен бюджет, в случай че няма постоянен кабинет в новото 49-о Народно заседание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР