Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов поиска ареста на

...
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов поиска ареста на
Коментари Харесай

Поискаха ареста на зам.-министър - взел кодовете за машините за гласуване

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изиска ареста на заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнев, тъй като, по думите му, бил записал хеш кодовете на машините за гласоподаване. 
В Народно събрание се организира ексклузивен Председателски съвет след дошъл отчет от ДАНС. 
 
" В отчета излиза наяве, че на 25-и - два дни, откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнев влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка. Ето по какъв начин се манипулират машини ”, уточни Йорданов.
 
" Заместник-министърът на електронното ръководство на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги с телефона си, свалил си ги на флашка и в този момент единствено мога да допускам къде са. На тези избори, които идват, не би трябвало да има нито една машина, тъй като всички машини са компрометирани ”, безапелационен е той.
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разясни, че заместник-министър от Министерството на електронното ръководство е правил снимане на процеса по генериране на код с телефона си, откакто този развой два дни преди този момент е приключил, означи Атанасова.
 
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов изиска неотложен арест на зам.-министъра и оставка на държавното управление. 
 
" Току що излязох от председателски съвет в Народното събрание. Зам.-министър от квотата на Политическа партия -ДБ е направил посягане над кода на машините за гласоподаване. " Възраждане " желае неотложен арест на виновното лице и анулация на машиното гласоподаване в неделя. Незабавно! ", съобщи Костадинов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР