Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира темата за

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира темата за
Коментари Харесай

Цветанов: Мюфтийството трябва да изплати задълженията си в рамките на 10 години

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява тематиката за задълженията на вероизповеданията в страната. Той увери, че с решението ще се понижат всякаква опция за спекулации. „ Категорично заявяваме, че няма опрощаване на задълженията на Главно мюфтийство, а единствено отлагане. Това касае отговорностите, насъбрани до 31 декември 2018 година За задачата вършим тази законодателна смяна, с цел да могат тези отговорности да се изплатят в границите на 10 години, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова добави, че се предлага в закона за вероизповеданията член, който гласи пролонгация. „ За периода на отлагане тече рента. Изисква се авансово поръчителство. Национална агенция за приходите ще издаде акта и ще следи по какъв начин се извършва цялата процедура “.

На журналистически въпрос, Стоянова отговори, че в процедурата не е написан кой да е източникът на средствата, с които ще се погасяват тези задължения. „ Тези пари, които ще дойдат от страната са целеви и са за заплати и осигуровки, те не могат да се пренасочват. От тази процедура ще се възползват всички вероизповедания, които имат сходен проблем “.

Цветанов добави, че по този метод се цели да се предотвратят спекулациите, имащи за цел основаване на напрежение. Той добави, че финансовите траншове от хазната към вероизповеданията към този момент са направени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР