Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов представи влиянието на фалшивите новини по време на предизборни кампании

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила показа въздействието на подправените вести по време на предизборните акции в България. Това стана по време на негова лекция в границите на полемиката „ Опасностите на измамите и операциите по време на избори посредством интернет “.

Форумът се организира в централата на фондация „ Конрад Аденауер “ в Берлин. В него взеха присъединяване и представители на Християн-демократическия съюз (ХДС), които са взели участие в организацията и провеждането на предизборната акция в Германия. По време на полемиката стана ясно, че има огромно припокриване на методите и методите за осъществяване на подправените вести в България и Германия. Последната наклонност в тази посока е потреблението на обществените мрежи по време на предизборни акции за стартирането на дадена подправена вест, очерняща политическия конкурент, която по-късно се подема от разнообразни уеб сайтове и електронни медии, до момента в който доближи и до останалите. Друг извод от следените трендове е, че в множеството от случаите зад реализирането на подправените вести стоят разнообразни стопански и политически ползи.

Представителите на „ Конрад Аденауер “ и ХДС демонстрираха извънреден интерес към констатациите в презентацията на Цветан Цветанов. Техни представители също споделиха визии по тематиката с въздействието на подправените вести върху изкривяването на резултатите по време на предизборни акции. Констатирано беше още, че след предизборните акции, методът за дискредитиране на политическия конкурент продължава да се употребява, само че към този момент за компрометиране или критикуване на сполучливи управнически политики на новото ръководство. Основната цел тогава е отклоняването на публичното мнение от триумфите на ръководещите и от настоящите тематики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР