Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията обясни,

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията обясни,
Коментари Харесай

Всички Впериха Поглед! Цветан Цветанов Току-Що Направи Историческото Съобщение! През 2018 България Ще

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията изясни, че е уверен, че приемането на България в Шенгенското пространство ще се случи през идната година, поради оценките на всички страни от Европейски Съюз и декларацията на Европейския парламент.

„ Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни ”, съобщи Цветанов и дефинира като „ неправилен ” дебата в пленарна зала за мораториума върху новите медикаменти.

„ Хората останаха в едно подвеждане от подправените вести на Българска социалистическа партия, които се заиграха със страховете на хората ”, съобщи Цветанов.

„ Бюджетът на НЗОК за 2018 година ще бъде с 407 милиона повече. Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лв., а общият бюджет за опазване на здравето – 4 милиарда и 700 милиона лв. ”, съобщи Цветанов.

По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за новаторски медикаменти. Според Цветанов екипът в здравното министерство има упоритостта да понижи източването на Здравната каса.

„ Трябва да имаме сложна политика – да има профилактика, контролни прегледи, да има техника ”, съобщи Цветанов. „ Освен това ние не знаем какъв е резултатът от тези медикаменти. В Румъния има 6-годишен мораториум ”, сподели Цветанов.

„ В момента има 28 молекули, които се заплащат и ще продължат да се заплащат. Спорът беше за тези 32. Правим допустимо най-модерното опазване на здравето ”.

По другата значима тематика от седмицата – строителството на втори кабинков въжен превоз в Банско, Цветанов сподели: „ Има единна позиция, че втори въжен превоз на Банско би трябвало да се прави ". По думите му решението ще стане ясно на 28 декември.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР