Председателят на партията на европейските социалисти Сергей Станишев посети монтанското

...
Председателят на партията на европейските социалисти Сергей Станишев посети монтанското
Коментари Харесай

Сергей Станишев заряза лозе в монтанското село Георги Дамяново

Председателят на партията на европейските социалисти Сергей Станишев посети монтанското село Георги Дамяново във връзка празника на лозаря и винаря Трифон Зарезан и заряза лозе в селото. Станишев беседва с локални хора в центъра на Георги Дамяново, център на едноименната община. Той сервира цветя пред монумент на починали в разнообразни въстания за обществена правдивост.

Сергей Станишев съобщи, че го боли за красивия северозападен край, който е измъчен най-вече през последните години и в който борбата за почтено битие е най-трудна.

Станишев изиска българското държавно управление да одобри специфична стратегия за развиване на Северозападна България, с цел да се спре обезлюдяването и обедняването на този край. Той напомни, че сходна стратегия е била призната при късото ръководство на държавното управление на Пламен Орешарски през 2013-2014 година, само че до в този момент от нея не е изпълнено съвсем нищо.



Станишев заяви, че Европейският парламент е приел отчет за България, в който за интервала 2020-2027 година на страната ни се отпускат 3 милиарда евро повече. Той разяснява, че е значимо на българското държавно управление да се окаже напън, с цел да бъдат разпределени тези средства с приоритет за изоставащи райони като Северозападна България, а не отмерено, както е било до в този момент.

Лидерът на ПЕС подлага на критика българското държавно управление, че няма проект за развиване на страната и просто се "носи по течението ". Според Станишев доста от хората усещат тази обърканост и застоялост и поради това търсят заслужен живот в чужбина. Друга част от хората мигрират от своите райони към огромните градове с вяра за по-добър живот. Това трансформира огромни елементи от страната в пустинни региони, разяснява Станишев.

На въпрос дали ще се кандидатира за народен представител в Европейския парламент Станишев отговори, че има политическа логичност в това, само че ще изчака номинациите на общинските организации на Българска социалистическа партия от страната, в доста от които е предпочетен и тогава ще разгласи своето решение. Станишев съобщи, че се счита за благополучен човек, откакто има толкоз доста другари в Българска социалистическа партия и други партии пет години, откакто към този момент не е партиен водач.



Председателят на регионалния съвет на Българска социалистическа партия в Монтана Пламен Младенов съобщи, че при извършени 50 на 100 от събранията в партийните организации на социалистите в област Монтана Сергей Станишев има най-голяма поддръжка за лидер на листата на партията - към 85 %, за идните избори за европейски парламент във всички общини в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР