Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поиска спешни

...
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поиска спешни
Коментари Харесай

Пеевски: Националната сигурност е застрашена, проруска партия оглавява спецслужбите

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска незабавни промени в правилника на Народното събрание. Причината е, че от през вчерашния ден представител на " Възраждане " е отпред на Комисията за надзор над спецслужбите.

Председателството на тази комисия е на ротационен принцип, на всеки 6 месеца, и минава през парламентарно показаните обединения.

Според Пеевски сега националната сигурност е застрашена:

" Но това е най-големият скандал - една проруска партия. Това е, застрашена е нашата национална сигурност и ще държа още през днешния ден да вземем ограничения по този случай. Комисията би трябвало да се промени, ротационна комисия, и тази партия, която работи срещу българските ползи, да оглавява нашите спецслужби. Това е отблъскващ пробив в нашата национална сигурност ". 

Предложението среща поддръжката на водачите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, съобщи БНР.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче упрекна депутатите от ПП-ДБ, че с техните гласове през вчерашния ден е имало кворум на съвещанието на комисията, което е разрешило да бъде определен представителят на " Възраждане ":

" Разбирате, че съм на мнение, че всичко това би трябвало да се трансформира в една непрекъсната комисия и да се направи нов избор ".

От своя страна новият ръководител на Комисията за надзор над специфичните служби Николай Дренчев от " Възраждане " дефинира като " нелепи " изказванията, че партията е опасност за националната сигурност:

" Ако загатват, че по някакъв метод аз, Николай Дренчев, издавам секрети на непозната страна, какъвто подтекст вършат, това е извънредно неуместно. И даже да бъда на председателския пост, аз ще имам същата информация ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР