Председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери насрочи

...
Председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери насрочи
Коментари Харесай

В понеделник парламентът на Северна Македония ще гласува промени в правителството

Председателят на Народното събрание на Република Северна Македония Талат Джафери насрочи за понеделник съвещанието, на което ще бъдат гласувани предложенията на премиера Димитър Ковачевски за промени в държавното управление.

След като тази заран бяха оповестени министерствата, в които ще има смяна, след постигнатото съглашение с Алианс на албанците и преди още сегашният съдружен сътрудник албанската партия Алтернатива да излезе с решение дали ще остане в държавното управление или ще го напусне, по предложение на Ковачевски и тримата министри от Алтернатива би трябвало да бъдат освободени. Това е първата точка от дневния ред на плануваното за понеделник съвещание на Народното събрание на страната, написа Българска телеграфна агенция. Депутатите би трябвало да се произнесат и по предлагането за освобождение на зам.-министрите от министерствата на защитата, земеделието и образованието и на тяхно място да бъдат назначени нови. Освен тях би трябвало да бъдат назначени зам.-министри в ресорите на правораздаването и опазването на здравето.

Премиерът Ковачевски предлага на Народното събрание освобождението от служба и на тримата министри от Алтернатива- министъра на опазването на здравето Беким Сали, министъра на осведомителното общество и администрацията Адмирим Алити, както и Джемаил Чупи, министър без портфейл, отговарящ за диаспората.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР