Председателят на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова обеща

...
Председателят на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова обеща
Коментари Харесай

Не се сърди човече и стари филми са осигурени за членовете на СИК в София

Председателят на Общинската изборна комисия в София Полина Витанова даде обещание доста положителни условия на членовете на секционните изборни комисии, които ще одобряват изборните бумаги. Освен храна и вода за членовете на СИК е планувана и занимателна част в "Арена Армеец ".

"На 99% сме сигурни с организацията ", похвали се Витанова. По думите й това са най-тежките и най-сложни избори за ОИК. Членовете на секционните комисии са минали през особено образование. Ще се влиза през три входа, колите ще стопират пред вратите, с цел да не се носят чувалите с бюлетините. Изчакване обаче сигурно ще има, изясни ръководителят на ОИК. Сътрудници ще подкрепят членовете на СИК. Бързината на процеса зависела от правилно попълнените протоколи, които се чака да са над 4800 на брой.

Освен помощ обаче в "Арена Армеец " ще има и обособени пространства, където работещите в изборната нощ ще могат да си почиват и да гледат остарели български филми. Ще има и игри като "Не се сърди дребосъче ", карти и табла, както и зала за пушачи.

До 24 октомври са постъпили 102 сигнала за нарушаване на изборния развой.

Припомняме, че на предходните избори за локална власт през октомври 2015 година в продължение на два дни към 5000 представители на изборните комисии в столицата, пристигнали да предадат изборните бумаги, стояха заключени в залата, до момента в който вървеше обработката на документите. Организираха се доставки на вода и храна за чакащите. Заради рецесията ръководителят на Общинската изборна комисия подаде оставка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР