Председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев предложи на парламента

...
Председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев предложи на парламента
Коментари Харесай

Пламен Георгиев предложи членове на новата антикорупционна комисия

Председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев предложи на Народното събрание да избере и останалите четирима членове на новия орган, измежду които и заместник-председател.

За членове номинирани са Антоанета Цонкова , която е член на ръководената до скоро от Георгиев комисия за лишаване на имущество, като в състава й е по предложение от ГЕРБ, Силвия Къдрева , която е шеф на дирекция " Публичен указател " в комисията и Пламен Йоцов , за който в известието е записано, че е магистър по изчислителна техника от Висшето военно учебно заведение в Шумен.

За заместник-председател, Георгиев предлага Антон Славчев , който сега е шеф на дирекция " Противодействие на корупцията " в комисията.

Вчера Народното събрание одобри правила за избор на членовете на новия антикорупционен орган. Пламен Георгиев беше определен по предложение на ГЕРБ. Малко по-късно в изявление той съобщи, че ще предложи за членове хора, с които е работил до момента.

На чуването му в парламентарната комисия по корупция той и другият претендент - Николай Николов бяха запитани дали биха се поканили един различен за членове, в случай че бъдат определени за ръководител. Тогава Пламен Георгиев съобщи, че ще намерения.

Според признатите правила от Народното събрание в седем дневен период всеки от номинираните би трябвало да показа в Народното събрание идея за работата си, както и заявления за несъответственост, за имущество и ползи.

Кандидатите подлежат и на инспекция по Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

Кои са номинирани

За номинациите се разбра от известие на новата комисия. В него препоръчаните са показани с къси информации.

Антон Славчев е магистър по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет. Работил е в Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) до вливането в КПКОНПИ на профилираната дирекция, която той оглавява. Има 22 години стаж в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

За членове са препоръчани: Антоанета Цонкова сега е член на КПКОНПИ. Тя е магистър по право от Юридическия факултет на Софийския университет с над 18 години юридически стаж.

Силвия Къдрева е шеф на дирекция " Публичен указател " в КПКОНПИ. Тя има магистърска степен от Философския факултет на Софийския университет и 19-годишен стаж в Сметната палата, от които 12 в обществения указател като специалист и шеф.

Пламен Йоцов е магистър по изчислителна техника от Висшето военно учебно заведение в Шумен. Има 20 години стаж в Министерство на вътрешните работи и ДАНС главно в битката с проведената престъпност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР