Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е

...
Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е
Коментари Харесай

Силова бригада поръча шефа на съдиите

Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е бил поръчан на силова бригада. Новината е на регионалния седмичник на Велико Търново „ Кореспондент “.

В ОД на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново е получен действен сигнал за група от София, която трябвало да накаже някогашния интернационален рефер.

В тази връзка Петров е бил викан в полицията, с цел да бъде предизвестен и да получи спомагателни инструкции за своята сигурност.

Информацията на " Кореспондент " е доказана от самия Петър Петров в телефонен диалог с кореспондент на изданието.

" Да, по този начин е. Не виждам смисъл да извъртам и отхвърлям. Има подобен действен сигнал и бях предизвестен да внимавам и да взема ограничения за сигурността си. Нямам концепция сега чии ползи може да съм засегнал, само че никога не е прелестно ", разяснява Петров.

Повече от година великотърновецът управлява със самочувствие националната съдийска комисия, което надали е по усета на софийското и пловдивското лоби.

" Това, че съм от Велико Търново, не въздейства на моето самочувствие. Виновен ли съм, че сега столицата няма опция за този пост. За да бъдеш на сходна позиция, би трябвало да притежаваш доста повече качества от това да си бил добър арбитър в миналато ", разяснява наскоро в изявление за " Кореспондент " Петър Петров.

Той има своя версия за какво може е да е взет на прицел и свърза възможната поръчка с идния избирателен конгрес на БФС.

„ Председателят на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си визиите какъв отзив би имало у нас и по света, в случай че се стигне до сходна кървава разпра. Затова и избирам да се даде публичност, в сравнение с да си мълча, че съм предизвестен “.

Активната му съдийска кариера като интернационален помощник е обвързвана с най-мутренските години в българския клубен футбол. Тогава всяка една силова формация си има собствен тим в елита.

В изявлението си за " Кореспондент " при започване на годината Петров приказва и за присъединяване на силоваците в българския футбол.

„ Първо би трябвало да отдадем дължимото на тези хора, които в един тежък интервал за българската стопанска система вложиха средства във вътрешния клубен футбол. По този метод те помогнаха той да се запази на професионално равнище.

Сигурно очаквате, че аз ще стартира да ви разправям какъв брой ужасно е било за съдиите. Аз проблем с футболните босове от това време не съм имал. Ще ви кажа и за какво. Това бяха мъже на достойнството. Те бяха чувствителни, когато ги ощетиш, когато им вземеш нещо съзнателно. Тогава и реагираха “.

Според източниците на " Кореспондент " наказателната акция трябвало да напомни за знаковото нахлуване над друго емблематично име в съдийските среди от Велико Търново. Това е Антон Гецов, който през август 2002 бе смачкан от пердах, до момента в който прави крос край дома си.

На 41 години той бе отхвърлен прибързано от дейната си кариера и дълго време се възстановяваше от контузиите и преживения смут. Така и не бяха разкрити поръчителите на побоя, само че надали те биха имали връзка с преподавателската му активност.

Антон Гецов в никакъв случай не проговори публично за случилото се и се отдаде на преподаване и научна работа във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ".

Петър Петров постоянно получаваше назначения като помощник в бригадите на Гецов.

" Като арбитър не съм бил обичай и плашен. Вярвам, че и в този момент ще се опазя ", заключи пред " Кореспондент " Петър Петров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР