Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов обсъди днес в Истанбул

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов обсъди днес в Истанбул
Коментари Харесай

Рашидов обсъди с Ердоган идеята България да бъде домакин на международна среща за миграцията

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов разиска през днешния ден в Истанбул с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган концепцията България да бъде хазаин на интернационална среща за миграцията, заяви Рашидов пред публицисти, заяви Българска телеграфна агенция. 
" Поисках позволение от Ердоган България да стане хазаин и главен състезател в договарянията, свързани с казуса за миграцията, тъй като за нас е значимо да сме мотор ", сподели Рашидов след срещата си с Ердоган.

България би трябвало да е дейна, да има добра позиция, да има положителни връзки и с едната, и с другата страна, тъй като това е и наша граница, добави той.
Говорихме още по тематиката за запазване на културните полезности на територията на двете страни. Щом има държавно управление да бъдат подписани и нови контракти, уточни Рашидов, представен от Епицентър.
Помните при Бойко Борисов имахме общи съвещания на двете държавно управление, взимаха се общи решения, уточни той и добави:

Сега като сме домакини на тези диалози за миграцията, ще седнем още веднъж на една маса и ще работим за консенсус.
Най-важното в този момент е, че се одобри България да е медиатор сред Европа и Турция. Все още обаче няма периоди и няма точна дата.
Президентът Радев занимава за Бюксел на 8 и 9 януари за среща на върха, след което ще бъдат уговорени конкурентни дати, съобщи още Рашидов.
Президентът на Турция Ердоган одобри по обед ръководителя на българския парламент Вежди Рашидов, който е на тридневно публично посещаване в южната ни съседка по покана на ръководителя на Великото национално заседание Мустафа Шентоп.
На срещата е участвала и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
Разговорът е почнал малко след 12.00 ч. и е траял близо час. Обсъдени са въпроси за развиването на взаимоотношенията сред двете страни, както и проблемите, свързани с мигрантската рецесия.
По-късно в църквата " Св. Стефан " ще бъде отслужен молебен за здраве. На него ще участва българската парламентарна делегация, както и родните публицисти.
Както през вчерашния ден написахме, по самодейност на Рашидов България ще инициира среща на водачите на Европейски Съюз и Турция, на която да бъдат разисквани въпроси, свързани с миграцията, контрола на границите и облекчение на визовия режим за турски жители.
Срещата да се организира в България и да възобнови процеса, който стартира през 2018 година във Варна по концепция на някогашния министър председател Бойко Борисов, предлага ръководителят на Народното събрание.
Рашидов пое уговорката персонално да бъде медиатор сред водачите на Европа и Турция за бързото образуване на тази интернационална конференция.
По-рано тази заран Вселенският патриарх Вартоломей I одобри Вежди Рашидов на персонална визита. Вартоломей l пожела здраве и разцвет на България и българския народ.

 
20 Дек 202213220 Дек 202266320 Дек 202225720 Дек 202229120 Дек 2022147020 Дек 20221665КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202265409 Дек 202284117 Дек 202280717 Дек 2022186
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР