Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева защити избора на Валери Симеонов в ръководството на парламента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание.

Пред публицисти в Златоград Караянчева разяснява митингите по този мотив на майките на деца с увреждания и желаната от тях оставка на Валери Симеонов. "По устав всяка парламентарна група има право да уточни заместник-председател. Г-н Валери Симеонов е един от ръководителите на един от съдружните сътрудници, тъй че няма нищо чудно в това. За думите си като вицепремиер той понесе своя кръст, подаде оставка. Той е определен като депутат и мисля, че няма нищо неприятно в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. Не знам какво влагат протестиращите в личността на господин Валери Симеонов. За мен той завърши с предния интервал и като депутат има право да бъде определен ", съобщи парламентарният началник.

В сряда депутатите избраха водача на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание по предложение на парламентарната група на „ Обединени патриоти”. Преди локалните избори националистите останаха без представител в управлението на Народното събрание, защото от групата бяха изключени ръководителят на „ Атака” Волен Сидеров” и двама негови съпартийци. Останалите четирима атакисти сами напуснаха. Между тях беше и юристът Явор Нотев. Така той трябваше да освободи заместник-председателския пост, тъй като самостоятелни народни представители нямат право да го заемат.

Още в четвъртък майките на деца с увреждания и жители от съдружие „ Системата ни убива всички” започнаха протисти против избора на Симеонов на високия пост. Според тях той няма моралните качества да бъде на него, защото беше заставен да подаде оставка като вицепремиер поради жестоко отношение и обидни думи към дамите с заболели деца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР