Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри изложба във Варна

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила откри галерия, с която бе маркирана 135-ата годишнина от основаването на Варненската библиотека и 125-ата годишнина от рождението на нейния дълготраен шеф Добрин Василев, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков " заема особено място в духовния живот на града и към този момент 135 години е знак за варненци, е отбелязала в приветствието си Цвета Караянчева. Днес дружно показваме своето самопризнание към делото на Добрин Василев - индивидът, който има особени заслуги за развиването на библиотеката, е подчертала ръководителят на Народното събрание. Изложбата, която откриваме, е отдадена и на варненци, които през годините са давали своя принос, с цел да я има и до през днешния ден, е допълнила тя.

17
Караянчева е поискала на чиновниците да пазят този храм на книжовността и на просветата и е призовала да съхраняваме своите книги и да предаваме любовта към тях на младите.

Изложбата "Аз съм идеалист... " показва библиотеката от основаването й през 1883 година Тя демонстрира първите книги за варненци, специфичните сбирки на библиотеката, само че също възкресява културния живот на Варна. Чрез персонални документи и артефакти разкрива образа на общественика и създателя Добрин Василев - създател на книгопис и история за града.
17
Председателят на Народното събрание е получила електронна читателска карта на Варненската библиотека и е имала опция да съобщи книги от машина за независимо заемане на книги. Цвета Караянчева е написала обръщение в почетната книга на Регионалната библиотека и е получила специфичен знак "Посланик на библиотеките " от представители на библиотечната асоциация.

Кметът на Варна Иван Портних е съобщил при отбелязването на годишнината, че към този момент има издадено позволение за градеж на новата постройка на Варненската библиотека. Радвам се, че преди три години дружно поехме самодейността да изградим нов дом на нашата библиотека и макар компликациите имам вяра, че ще успеем да го създадем с общи старания, е показал той. Иван Портних е честитил празника на всички библиотечни служащи и е подчертал, че с помощта на техните старания в миналите 135 години библиотеката се е съхранила и е обогатила своя фонд.
17
На отбелязването на годишнината са участвали народни представители, ръководителят на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов, контраадмирал Митко Петев, ректори на висши образователни заведения, шефове на културни институти, както и потомци на Добрин Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР