Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Парламентът заседава извънредно във вторник, за да избере управител на БНБ

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на Народното събрание във вторник от 13.00 часа, излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание. 

 

Дневният ред планува избор на шеф на Българската национална банка (БНБ). Кандидатите за поста са двама. Единият е Димитър Радев, препоръчан от ГЕРБ и подсилен от ПП-ДБ, а другият на " Възраждане " - Любомир Христов. Българска социалистическа партия също имаха своя номинация в лицето на Николай Каварджиклиев, само че я отдръпнаха предходната седмица.

 

Процедурата за избор на началник на Българска народна банка стартира преди седмици. Изборът на нов шеф на Българска народна банка се постанова, защото мандатът на актуалното управление изтече през юли 2021 година, само че нов не бе определен откакто бе провалена процедурата през 2022 година и до нова не се стигна поради поредицата от парламентарни избори и неналичието на болшинство.

 

На съвещанието ще бъдат прегледани на второ гласоподаване измененията в Закона за пазарите на финансови принадлежности и в Закона за българските персонални документи. Като четвърта точка е включен изборът на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации. В рамките на изключителното съвещание ще се организира и парламентарен надзор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР