Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика извънредни пленарни заседания

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика извънредни пленарни заседания
Коментари Харесай

Депутатите се събират на извънредно заседание

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика изключителни пленарни съвещания през днешния ден и на следващия ден. Днешното съвещание ще стартира в 12.00 ч.

В дневния ред е план на решение за попълване на състава на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, както и план на решение за приемане на правила за процедурата по разискване и приемане на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Предвидено е чуване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова и ръководителя на ДАНС по отношение на надеждността на машините за гласоподаване, осъществяване на проби и инспекции и застраховане на почтени локални избори на 29 октомври.

Програмата включва и три часа парламентарен надзор, в който на въпроси да дават отговор министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.



Снимки: Българска телеграфна агенция

Утре в 9.00 ч. депутатите ще стартират с първо четене на промени в Закона за държавната финансова ревизия и в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Следваща точка е законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване в справочник, съдържащ данни за контакт с националните центрове за приемане на незабавни повиквания, сред Министерство на вътрешните работи, представлявано от дирекция „ Национална система 112 “, която е избраният център за приемане на незабавни повиквания за България, и Европейския информационен офис, подписано в София на 7 април 2020 година и в Копенхаген на 22 юли 2020 година

Програмата планува и разискване на първо четене промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, както и на второ гласоподаване на промени в Кодекса на труда и в Кодекса за обществено обезпечаване.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР