Председателят на Народното събрание Росен Желязков проведе среща с държавния

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков проведе среща с държавния
Коментари Харесай

Желязков пред Малтийския орден: Единните действия на ЕС и НАТО са гарант за възстановяване на справедливостта в Украйна

Председателят на Народното събрание Росен Желязков организира среща с президента на Суверенния Малтийски медал Джон Дънлап, 81-ви принц и Велик магистър на Суверенния Малтийски медал, съобщи специфичният делегат на БГНЕС от Рим Димитър Русков.


Двамата разискаха належащите проблеми, свързани с войната в Украйна, като се съгласиха към тезата, че демократичният свят би трябвало да остане единен.

По време на диалозите с българската делегация Дънлап повдигна тематиката за войната и нуждата от помощ на демократичния свят за страната. По думите му всички би трябвало да търсят обединен излаз от този спор.


" Нашият медал подкрепя бежанците от Украйна на територията на доста страни, покрай границите на спора ", съобщи Дънлап.


От своя страна Желязков сподели, че в българското Народно заседание към този момент има решение за поддръжка на Украйна, като ѝ оказваме цялостна поддръжка. " Българската позиция е ясно изразена както във връзка с помощта, по този начин и с поддръжка за европейските наказания, наложени на Русия ", добави той.

Според ръководителят на българския парламент единните дейности на Европейския съюз и НАТО са поръчител за възобновяване на справедливостта що се отнася до този спор.

" В България също поставяме всички нужен грижи за бежанците от войната в страната, които са над 100 хиляди ", посочи Желязков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР