Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и общински съветник

...
Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и общински съветник
Коментари Харесай

Ренета Камберова на официална церемония по откриване на улиц...

Председателят на „ Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува “ и общински консултант в Община Пазарджик Ренета Камберова участва на формалната гала по разкриване на улица в Италия, носеща името на националния ни воин Васил Левски. Улицата се намира в община Болгаре, покрай град Бергамо в Северна Италия. Инициативата е по концепция на Генералния консул на Република България в Милано Таня Димитрова, от която пристигна и поканата към златното ни момиче.



„ Там, където има един българин, живее и една дребна България. Благодарим за топлото посрещане от страна на община Болгаре и на всички тук присъстващи представители на другите институции. Вашето внимание към нашата история ни кара с изключение на да се усещаме горди, да знаем, че от тук нататък можем да се назовем другари. Благодаря ви за тържествения миг и за топлото отношение към нас “, сподели на церемонията олимпийската ни медалистка, която сега е и част от Управителния съвет на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

На формалната гала, която се състоя в постройката на община Болгаре, участваха кметът на Болгаре Лучано Редолфи, районният консултант Стефано Бруно Гали, Посланикът на Република България в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, Генералният консул на Република България в Милано Таня Димитрова, кметът на гр. Враца Калин Каменов, почетният консул на България в Ломбардия Марко Кампанари, почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини, почетният консул на България в Генуа Микрле Скандролио и други представители на локалните италиански управляващи.

„ Изборът на името на улицата не е инцидентен - Апостола на свободата въплъщава идеалите за самостоятелност и безкористно мъжество. Ето за какво паметта за подвига му би трябвало да бъде съхранявана. Щастлива съм, че България и Италия са и ще бъдат толкоз другарски страни “, сподели по време на церемонията по разкриване на улицата консулът Таня Димитрова.

Ден по-рано Ренета Камберова се срещна с част от управлението на Българското неделно учебно заведение в Милано „ Пейо Яворов “. Председателят на „ Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува “ организира диалози за пускане на начинания за взаимни планове, стратегии и даже съдействие сред общини от провинция Ломбардия и Община Пазарджик.

*Източник - пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР