Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с официален коментар по

...
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с официален коментар по
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев стана жертва на фалшивите новини

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с формален коментар във връзка слуховете, че ще напусне България, в случай че минималната заплата се вдигне. Фалшивата вест обиколи редица медии у нас.

Ето какво написа Домусчиев:

Уважаеми другари,

От няколко дни сме очевидци по какъв начин фабриката за подправени вести и дежурните злобари, и тролове, създават и тиражират мое изявление във връзка размера на минималната работна заплата. Стига се до такава степен, че е изфабрикувано мое изявление, че ще изнеса бизнеса си от страната, в случай че тя бъде увеличена. Съзнавам, че този въпрос е от изключителна значимост за огромна част от българските жители и хората са доста чувствителни на тази тематика, и по тази причина взех решение да опровергая тази неистина, която цели единствено и само да ме злепостави, и да настрои публичното мнение против мен.

Като български жител и шеф аз също желая минималната работна заплата да пораства, а приходите на хората да са такива, че да им обезпечават естествен стандарт на живот. През годините на прехода сме очевидци на разнообразни безумни хрумвания, които в последна сметка не са подобрили качеството на живот на хората. Доходите на българина би трябвало да се облягат на правила, а не да се контролират по административен произвол. Минималната работна заплата е нужно да се дефинира посредством формула. Тя би трябвало да е обвързана със междинната работна заплата и продуктивността на труда. Това предписание се ползва в доста европейски страни, на които желаеме да приличаме. То е залегнало и в 131-та спогодба на Международната организация на труда (МОТ). Темата касае всички български промишлености и тяхната специфичност.

В умозаключение ще кажа, че съм учуден от лекотата, с която се създават и тиражират подправени вести, които засягат ориста на доста хора. Нашият холдинг дава прехранване на хиляди български фамилии и те би трябвало да са спокойни, че имат вероятност и сигурност на работното си място. Нещо повече, нашите вложения във фармацията и шипинга се усилват годишно, с което нарастват и разкритите работни места. ЗА НАС ТЕМАТА С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРИОРИТЕТНА, ЗАЩОТО СЛУЖИТЕЛИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ДАЛЕЧ ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ. Фактите са такива и те не може да бъдат преиначени от „ експертите “, които си вадят хляба с подправени вести.

тагове кирил домусчиев криб шеф подправена новина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР