Председателят на Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и

...
Председателят на Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и
Коментари Харесай

Сотир Цацаров подава оставка, но от 1 март

Председателят на Комисията за попречване на спора на ползи и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров изненадващо разгласи, че ще напусне поста си от 1 март.

Това стана ясно след изнесена информация на 13 януари, когато в писмен отговор до в. “24 часа “ за законовите промени по линия на КПКОНПИ той написа следното:

„ Ще разясня заявените планове за законодателни промени идната седмица, откакто извърша своето решение да подам оставка като ръководител на КПКОНПИ. Ще желая да бъда освободен от тази служба, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния доклад за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този доклад ще приказват повече от празните политическите заявления и обвинявания. Разбира се, ще разглася ясно и претекстовете за оставката си “.

Бившият основен прокурор оглавява КПКОНПИ малко повече от 2 години , откакто встъпи в служба като неин ръководител на 20 декември 2019г. Именно тогава първият началник на комисията Пламен Георгиев подаде оставка поради скандал с нелегално барбекю върху терасата на своя дом и беше назначен за консул във Валенсия.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР