Председателят на комисията в конгреса по въпросите на дома и

...
Председателят на комисията в конгреса по въпросите на дома и
Коментари Харесай

Демократ погва данъчните декларации на Доналд Тръмп

Председателят на комисията в конгреса по въпросите на дома и средствата Ричард Нийл публично е изискал данъчните заявления на президента Доналд Тръмп от Службата за вътрешни доходи, съобщи Си Ен Ен.
Телевизията отбелязва, че стартира борба с администрацията на Белия дом, която може да разтегне месеци или даже години в съдилищата и да хвърли светлина върху финансите на президента.

Ричард Нийл цитира малко прочут член от данъчното законодателство, с цел да изиска за шест години персоналните данъчни заявления на Тръмп. Става дума за времето от 2013 година до 2018 година Демократът също по този начин изиска данъчни заявления за осем от стопанските субекти на президента на Съединени американски щати. Това се прави, с цел да се реализира по-точен взор върху финансовата история на президента.

Макар че този ход ще бъде обсъждан от републиканците като политически напън, Ричард Нийл изясни в писмото, че настояването му е част от неговата надзорна роля. Нийл написа, че комисията се нуждае от данъчните заявления на Тръмп за разглеждане на законодателството, обвързвано с практиката на данъчните служби за одит на политиците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР