Председателят на комисията по плажен хандбал към Българската федерация по

...
Председателят на комисията по плажен хандбал към Българската федерация по
Коментари Харесай

Марияна Стаматова: Трудно е да организираш успешно голямо първенство по време на пандемия

Председателят на комисията по плажен хандбал към Българската федерация по хандбал и член на Управителния съвет Марияна Стаматова разяснява приключилото във Варна Европейско състезание.

" Организирането на събитие от подобен сан е доста, доста мъчно. Присъствала съм на 4 Европейски и едно Световно шампионати и самоуверено мога да заявя, че организацията беше на доста положително равнище. Това е и мнението на присъстващите тимове, треньори и делегати ", споделя Стаматова.

" За първи път се организира подобен огромен конгрес с толкоз строги ограничения по отношение на COVID-19. Всеки ден на тимовете се вършиха проби. Имаше ограничавания в зоните за посещаване и да не се смесват тимовете в хотелите. Много е мъчно по време на пандемия да успееш да организираш и то сполучливо такова огромно състезание ", добавя Стаматова.

Тя благодари на всички почитатели, които поддържаха тимовете от трибуните.

" Вярвам, че след време на пандемия всяко събитие е добре пристигнало, забавно е и повдига духа на нацията. Надявам се за в бъдеще да продължим да участваме в такива шампионати, а за какво не и да организираме състезание даже от по-голям сан. Защо не и Световно състезание, където имаме и по-добри шансове за положително показване.

Защото ситото в Европа е доста огромно, с цел да стигнеш до Световно състезание или Олимпийски игри. А през 2024 година се чака плажният хандбал да бъде част от олимпийската стратегия. В Токио ще е единствено демонстративно, само че към този момент бе част от Младежките игри в Буенос Айрес ", декларира Марияна Стаматова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР