Председателят на комисията по международни въпроси към Съвета на Федерацията

...
Председателят на комисията по международни въпроси към Съвета на Федерацията
Коментари Харесай

Руски висш политик: Позицията на Турция за атаката в Сирия в грешка

Председателят на комисията по интернационалните въпроси към Съвета на Федерацията Константин Косачов назова "грешка " позицията на Турция, която се изрече в поддръжка на въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, съобщи ТАСС.

"Подкрепата на Турция за ракетната офанзива абсолютно е неточност на Анкара. Макар да е разбираемо, че тя има свои искания към Дамаск. Това обаче не е мотив за насърчаване на експанзията ", написа през днешния ден Косачов във Facebook.

Според него действителният път към спокойно решение на сирийския проблем, в който Турция също взе участие, е тристранният формат /Русия-Турция-Иран/ в поддръжка на женевските договаряния.

Ракетните офанзиви на западните сили са ориентирани не против мними химически арсенали, а против уреждането на сирийския проблем, означи Косачов и добави, че Западът сякаш не е заинтригуван казусът да се уреди.

По-рано през днешния ден турският министър председател Бинали Йълдъръм сподели, че Турция счита ударите на Съединени американски щати и техните съдружници за "положителна стъпка ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР