Председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание

...
Председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание
Коментари Харесай

До две години минималната заплата трябва да е 50% от средната

Председателят на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи Петър Чобанов съобщи в студиото на „ Тази заран “ по бТВ, че до две години минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната.

„ За използването на тази мярка (б.р. гласувана от ЕП) има двугодишен интервал. Плавно през този интервал ще се стремим към това минималната заплата да дава отговор на европейските условия. Трябва да забележим и дали стопанската система може да си го разреши “, изясни той.

По думите му всеки 10 лева нарастване на минималната работна заплата са спомагателни 50 млн. лева разход за бюджета.
„ Има доста невисок стопански напредък – едвам 1,1% и все пак, което е по-важно, това е третият по величина напредък в Европейски Съюз. Т.е. ние сме класирани след челните страни, само че с доста невисок стопански напредък. Предупреждението е, че европейската стопанска система влиза в криза и че ще става все по-трудно да се изплащат заплати “, съобщи Чобанов.

Според него е нужен е постоянен кабинет, който носи ясна политическа отговорност и който бързо може да създаде бюджет, зад който стои.

По думите му би трябвало да се възвърне разговорът сред институциите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР