Председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител

...
Председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител
Коментари Харесай

Коледна ваканция на Малдиви и Бахами скара депутатите преди да решат за диференцираното ДДС

Председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от „ ИТН “ Любомир Каримански засегна тематиката, заявявайки, че в случай че народните представители нямат отмора сред празниците, то всички партии би трябвало да бъдат съгласни с това. Причината – заяждане от страна на „ Възраждане “ за това, че депутатите не желаят да си анулират коледната почивка, а бързат да отидат на Малдивите и Бахамите, с цел да не одобряват предложенията на партията за по-ниска ставка на Данък добавена стойност върху дребната потребителска кошница и медикаментите.

Георги Ганев от „ Демократична България “ съобщи, че в случай че въпреки всичко тематиката за коледната почивка на депутатите още веднъж се прегледа, тя би трябвало да бъде импортирана в обособен законопроект, да мине през съответната комисия и със съответните оценки на влияние, както с поддръжката или неподкрепата на съответните партии.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отвърна, че мястото за водене на разногласия за политика е в Народното събрание, а не на улицата. Той захапа Българска социалистическа партия, като открои, че от „ Възраждане “ имат пет импортирани плана, измежду които анулация на изключителната епидемиологична конюнктура, като не знае какъв брой имат от левицата, не ги следял.

Зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин не пропусна да отговори на нападките на му. Според него депутатите от партията на Костадинов унижават народните представители и е изумен от внушенията, че бързат да вървят на отмора. Той настоя работата да продължи всъщност, а да не се разясняват в пленарна зала въображаемите

Пламен Абровски от Има Такъв Народ съобщи, че „ Възраждане “ са част от Народното събрание и като партия в Народното събрание би трябвало да се държат отговорно. „ Ако желаете да отменим ваканцията, предложете го, тъй като това, което вършите сега е безконтролно “, уточни Абровски.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пък разяснява, че макар изключителните условия, би трябвало отсега нататък в никакъв случай Народно събрание да действа по метода, по който го направил в този момент. А би трябвало депутатите да държат сметка за това по какъв начин се привикват комисиите, по какъв начин се дебатират ваканциите и да се съблюдават правилата, които самите народни представители са заложили в закона. Тя увери, че обединението ГЕРБ-СДС няма да основават загради пред бизнеса и хората, само че настоя да се съблюдават разпоредбите.

В последна сметка след развълнуван спор депутатите взеха решение - ресторантьори и хотелиери ще заплащат 9 вместо 20% Данък добавена стойност до 31 декември 2022 година. По-ниската ставка ще важи и за книгите и бебешките артикули.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР