Председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

Цацаров: Отнеха достъпа ми след натиск на Петков и Рашков

Председателят на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Сотир Цацаров излезе с публична позиция по отношение на отнетия му достъп до класифицирана информация.

Според него до това се е стигнало след „ нескончаем институционален напън, извършен по отношение на управлението на ДАНС от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков”, оповестява.



„ Актът за лишаване е подписан тази заран от заместник-председателя на ДАНС, в неявяване на ръководителя. Известно ми е, че това е станало след нескончаем институционален напън, извършен по отношение на управлението на организацията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Кирил Петков разгласи отнемането на достъпа ми близо час и половина преди този акт да ми бъде връчен, с довода, че съм се „ провалил на контрола за надеждност “, изяснява Цацаров.



Той показва, че чиновници на ДАНС са били в кабинета му в КПКОНПИ и през днешния ден в 13:20 ч. са му връчили акт за лишаване на разрешението. „ Отнемането е на съображение: „ Лицето е направило нарушаване на закона или на подзаконовите актове по използването му, което е основало заплаха от пораждане или е довело до обилни вреди за ползите на страната, организациите или лицата в региона на отбраната на класифицираната информация “, излиза наяве от позиция на КПКОНПИ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР